НОВИНИ

Километрично задръстване след Витиня на АМ "Хемус"

Километрично задръстване се образува на автомагистрала "Хемус". To започва след първия мост от София в посока Варна по магистралата, след 35-ти километър.На мястото имаше и катастрофа. Автобус е блъснал Трабант. Нама пострадали, а "Пътна помощ” премести авариралия автомобил.Освен това на излизане от София ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка", както и на виадукта "Елешница" затрудняваха движението. Заради ремонтите там колите се движеха по-бавно само в едната тръба на тунелите.

bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 03.09.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Ремонтът на тунела Витиня ще приключи най-рано през април, което означава, че в следващите 8 месеца движението тук ще остане затруднено. Затова и от "Пътна полиция" съветват хората да избягват този участък като използват стария път за Варна, например.

Мария Ботева - инспектор, "Пътна полиция": Да карат съобразено с временната сигнализация, защото там наистина е натоварено, двупосочно, разбира се товарният трафик се отклонява през първокласен път 1-1, но въпреки това водачите на леки автомобили трябва да бъдат много внимателни.

В почти всеки от тях пътуват цели семейства и дори домашни любимци, така че и вътре в автомобила техния комфорт трябва да бъде осигурен и това е абсолютно задължение на пътниците в автомобилите.

До 5-ти септември патрули на пътна полиция ще следят за превишена скорост и употреба на алкохол. Ако попаднете в задръстване, може да се обадите на спешните телефони на пътна полиция.

На 6-ти когато се очаква голямото завръщане движението и на Витиня и на Владая ще бъде облекчено като бъдат отворени две ленти посока София.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция няма да предприеме нови стъпки за контрол на мигрантския поток
Турция няма да предприеме нови стъпки за контрол на мигрантския поток
Силно земетресение в Оклахома  беше усетено от Небраска  до Тексас
Силно земетресение в Оклахома беше усетено от Небраска до Тексас