НОВИНИ

Рекорден наплив към Гърция

Стотици хиляди българи и днес бяха на път заради поредицата празнични дни. Километри опашки и часове чакане на граничните пунктове за Гърция. По обед колоните от автомобили през Кулата достигаха до 6 километра. Опашка имаше до късно следобед. От Гранична полиция обясниха колоните чакащи автомобили с рекорден наплив към южната ни съседка.

bnt avatar logo
от Добрина Грачанлиева
19:26, 03.09.2016
Чете се за: 01:08 мин.
У нас

Часове наред коли не спираха да се трупат на пътя за Граничен пункт Кулата-Промахон и колоните от автомобили се увеличаваха непрекъснато.

Част от пътуващите разказаха, че са направили резервации за почивки в гръцките курорти - Тасос, Неа Перамус, Кавала и Неа Врасна за два дни, а други, които са предприели пътуване до по-далечни дестинации в южната съседка имат намерение да останат до последния почивен ден -6-ти септември. Дългото чакане на километричните колони, които достигнаха до пътната отбивка за село Марикостиново, изнерви хората.

Шофьор на автобус за Солун каза, че чака с всички пътници около 3 часа, за да премине границата.

Шофьор на автобус: Нормално ли е редовна линия, държат автобусите 3 часа, нормална редовна линия, така ли се пътува, в Европа.

Около два часа чакаха шофьорите, за да преминат до българския граничен пункт "Кулата", а оттам до гръцкият пункт "Промахон" чакането продължаваше. Мъж се опитваше да изчисли колко време ще прекара на опашката, като поддържаше връзка с приятел, който е по-напред в колоната.

Наши познати казаха , че около час и половина се чака.

От Гранична полиция казаха, че пунктът работи с пълен капацитет. Отворени са всичките 6 трасета за преминаване на автомобили. Обработката на документи става бързо, системата на пункта работи безотказно, но причина за дългите колони е рекордният брой български туристи, тръгнали за Гърция.

Според данни на Института за анализ и оценка на туризма около 90 хиляди българи ще посетят през почивните дни Гърция, а Граничен пункт "Кулата" е най-предпочитан за преминаване.

За една минута граничните полицаи са проверявали документите на пътуващите в 12 коли на граничен пункт Кулата-Промахон.

Обходният път за граничния пункт през селата Марино поле - Чучулигово и Кулата също бе блокиран от коли, сигнализираха наши зрители,там преминаването също отнемаше часове.

Тапи се образуваха на местата, където четирилентовият път на автомагистрала "Струма" преминава в двулентовото трасе на главен път Е-79. Изключително затруднено бе и преминаването на коли по главен път Е-79 в участъка при разклонението от Симитли в посока Банско и Разлог.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Руши се мостът на Кольо Фичето​
​Руши се мостът на Кольо Фичето​
Земетресението в Италия между сатирата и чудото
Земетресението в Италия между сатирата и чудото