НОВИНИ

САЩ остават в Сирия, докато Турция не осигури сигурност за кюрдските войски

Съединените щати няма да се изтеглят от Сирия докато Турция не осигури защита на кюрдските бойци, сражаващи се с Ислямска държава. Това ново условие обяви съветникът по националната сигурност Джон Болтън след разговори с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Израел. Утре Болтън ще посети и Турция.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
22:24, 06.01.2019
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Американско военно изтегляне от Сирия ще има само при гарантирано поражението на Ислямска държава и невъзможност тя да се превърне отново в заплаха, подчерта Джон Болтън и допълни:

Джон Болнът - съветник по Националната сигурност в Белия дом: Защитата на Израел и нашите приятели в района трябва да бъде напълно гарантирана. Ще се погрижим и за сражавалите се с нас срещу Ислямска държава и други терористи.
;

Докато Турция не гарантира сигурността на кюрдските бойци, изтегляне няма да има, отговори на въпрос Джон Болтън. Според него Анкара не трябва да предприема военни действия в Сирия без пълна координация и съгласуване със Съединените щати.

Изтегляне от Сирия ще има, потвърди президентът Тръмп на път към резиденцията Кемп Дейвид.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Никога не съм казвал, че това ще стане бързо, ние унищожаваме Ислямска държава.

Неразумно е да се твърди, че мишена на Турция са кюрдите, заяви говорител на турския президент Ердоган. Турски медии вещаят нова криза между Анкара и Вашингтон заради кюрдските формирования в Сирия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Регионът на Алпите е блокиран от тежкия снеговалеж
Регионът на Алпите е блокиран от тежкия снеговалеж
Жълт код за ниски температури обяви НИМХ за цялата страна за 7 януари
Жълт код за ниски температури обяви НИМХ за цялата страна за 7 януари