НОВИНИ

САЩ отпускат допълнителни 23 милиона долара хуманитарна помощ на Украйна

САЩ е отпуснат на Украйна допълнителни 23 милиона долара хуманитарна помощ за пострадалите от конфликта в източната част на страната. Това заяви американският държавен секретар Джон Кери, който пристигна на посещение в Украйна днес, ден след като беше в Грузия, предадоха Ройтерс и ТАСС.Новината за допълнителната помощ Кери съобщи на съвместна пресконференция с украинския президент Петро Порошенко. Така общата помощ на САЩ за Украйна от началото на украинската криза надхвърля 135 милиона долара.

bnt avatar logo
от БТА
16:13, 07.07.2016
Чете се за: 00:30 мин.
По света
сащ отпускат допълнителни милиона долара хуманитарна помощ украйна

Кери каза, че не изключва възможността през идните дни да бъде постигнат съществен напредък по въпросите за безопасността в Донбас.
Минските споразумения за Украйна са най-краткият път за уреждане на конфликта в източната част на тази страна, подчерта той.
Кери заяви, че това предполага действително прекратяване на огъня в региона, неограничен достъп на представители на ОССЕ до всички части на Източна Украйна, в това число и до държавната граница, както изтеглянето на всички възможни сили и техника.
Произвеждането на избори в Източна Украйна е възможно само под контрола на ОССЕ и в съответствие със законите на Украйна, подчерта той.
Порошенко каза на пресконференцията, че Украйна ще обсъди реализацията на Минските договорености в хода на срещата на върха на НАТО във Варшава в нов формат - т. нар. Пет плюс Украйна. В него ще влизат САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Италия и Украйна. Срещата ще е в кулоарите на форума на НАТО в полската столица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар вилня в непосредствена близост до Митница Пловдив
Голям пожар вилня в непосредствена близост до Митница Пловдив
Четирима леко пострадаха при бягането пред бикове в Памплона
Четирима леко пострадаха при бягането пред бикове в Памплона