НОВИНИ

САЩ се готвят за най-мощния ураган от 12 години насам

Синоптиците предупреждават, че на места ветровете могат да достигнат скорост около 200 километра в час. Очаква се поройните дъждове да предизвикат големи наводнения заради урагана Харви.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:55, 25.08.2017
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Текат последни приготовления за урагана Харви.

Според прогнозите до часове той ще достигне Тексас. Ще връхлети със силни ветрове и проливни дъждове. С приближаването на крайбрежието силата на Харви расте. И когато стигне сушата, той вече ще бъде буря от 3 категория. На много места по пътя на стихията вече започна евакуация на населението.

Джон Маком, кмет на Корпъс Кристи: Единственото предвидимо за тази буря е, че е непредвидима. Призовавам жителите от ниските части на града да се преместят в по-високите райони.

Понеделник е първият учебен ден. Много училища, обаче, от районите, които се очаква да бъдат засегнати, няма да отворят. Заради приближаващата стихия много рафинерии, петролни и газови платформи вече затвориха и изтеглиха персонала си. Това веднага доведе до скок на цената на петрола.

Ще изчакаме и ще видим какво ще стане. Готвим се и правим всичко, което трябва да се прави в подобни ситуации.

За Харви се готви и Ню Орлиънс - градът, който пострада най-много от урагана Катрина преди 12 години. Очаква се ураганът да стигне там във вторник.

След предишния ураган, сега не знам на какво да вярвам и не знам какво да очаквам.

Ураганът Катрина е най-унищожителния в историята на Съединените щати. Той отне живота на повече от 1800 души. А щетите бяха за милиарди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денят на оркестъра, епизод 8: Ветераните от орекстър Маратон
"Денят на оркестъра", епизод 8: Ветераните от орекстър "Маратон"
Кой е софийският майстор на павета?
Кой е софийският майстор на павета?