НОВИНИ

СДС няма право да ползва марката и емблемата си

Марката "СДС" и Лъвчето емблема на партията са под запор и от "Раковски" 134 нямат право да ги използват. Това обяви столичният адвокат Диньо Бoзаджиев. По думите му от СДС не са му изплатили дължимите хонорари, за това, че ги е представлявал пред Върховния административен съд преди 4 години. В писмо до медиите от СДС коментираха, че за тях сумите на адвоката са изплатени.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:50, 15.08.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Става дума за над 30 дела, свързани с обжалване на решения на ЦИК, искове на "Топлофикация" към СДС и глоби на хора от "Раковски" 134, по които адвокат Бозаджиев е защитавал представителите на синята централа.

Диньо Бозаджиев - адвокат: Нямаше никакви възражения относно качествата на свършената работа, но когато дойде моментът за плащане се оказа, че СДС не разполага, поне така ми казаха, със средства.

И на поканата за доброволно изпълнение парите не били изплатени. Тогава съдия изпълнител предприема принудителни действия. Сред тях - запор върху търговската марка "СДС".

Диньо Бозаджиев - адвокат: Те са около 10-12 графични символа. Запорът е наложен, следващото, което съдия-изпълнителя по закон трябва да направи, е да остойности, оцени този интелектуален продукт и да го пусне на пазара, където вече всеки може да участва в неговата покупка. По същия начин аналогията е с марката на ЦСКА.

И така излиза, че свързаното с толкова емоции, надежди и въжделения симпатично синьо лъвче, 28 години след създаването на Съюза на демократичните сили се оказва под запор.

От пресцентъра на СДС коментираха, че още в началото на тази година банката, която обслужва сметките на партията, е удържала служебно сумата от субсидията на СДС. Парите са преведени към частен съдебен изпълнител Иван Чолаков. Дали въпросните суми са преведени от него към адвокат Бозаджиев, СДС няма как да знае, допълват още от "Раковски 134".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев ще посети САЩ през септември
Президентът Румен Радев ще посети САЩ през септември
Три крави са умрели след водопой в река Тунджа
Три крави са умрели след водопой в река Тунджа