НОВИНИ

Съдът гледа мерките на арестуваните за търговия с онколекарства

Вече четвърти час Специализираният наказателен съд заседава по делото за мерките за неотклонение на обвиняемите за незаконна търговия с онколекарства. Преди два дни ГДБОП влезе в две болници в София и Благоевргад, за да разследва злоупотреби с лекарства, които вместо да бъдат давани на пациентите, са продавани на черно.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
20:07, 06.10.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Прокуратурата поиска задържане под стража за шестима от обвиняемите и домашен арест за една обвиняема, поради здравословни причини. От обвинението разполагат с доказателства, събрани чрез СРС-та, както и показания на свидетели. Особено важни са показанията на онкоболна жена, която разказала, че не е била на лечение в деня, за който се твърди, че са й направени вливания.

Защитата контрира, че обвиненията не са ясни, както и че един от обвиняемите медици по делото не е имал достъп до лекарствата. Освен това, записи от СРС-та не са приложени като доказателствени материали по делото, а само се преразказват от полицейски служители.

Емануил Йорданов - адвокат на трима от обвиняемите: Няма никаква яснота какво се твърди - как са взимани тези лекарства, от кого са взимани и кой има отношение към тяхното съхранение и използване. Просто, давайте да задържаме някой, пък после ще видим какво става. Оспорвам абсолютно всичко, защото делото е лишено от доказателства в драстична степен.

Според прокуратурата събраните доказателства са достатъчни, че са извършени престъпления. Дали съдът ще уважи исканията или ще вземе друго решение за мерките на обвиняемите, предстои да разберем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Искат връщане на полигоните за млади шофьори, експерти в автошколите против
Искат връщане на полигоните за млади шофьори, експерти в автошколите против
Забраняват продажбата на некачествени въглища от догодина
Забраняват продажбата на некачествени въглища от догодина