НОВИНИ

Бисер Петков: Постигнахме приемлив консенсус по Закона за хората с увреждания

Постигнати са взаимно приемливи решения относно Закона за хората с увреждания. Това заяви в Ловеч министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. По думите му, консенсусът е постигнат на среща късно снощи в социалното министерство с участието на омбудсмана Мая Манолова, представители на национално представителните организации и на Министерството на финансите.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
17:40, 06.10.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас

150 млн. лева допълнително за политиките за хора с увреждания са предвидени в централния бюджет за следващата година, подчерта още министър Петков.

Новият закон за предприятията на социалната и солидарната икономика се очаква да бъде приет до две седмици. С него се въвеждат критерии и ясни регламенти за това какво е социално предприятие.

Министърът на труда и социалната политика присъства на втория ден от форума "Мостове за социално ангажирани предприятия" в Ловеч. Събитието е посветено на темата за социалната икономика в региона и се организира в рамките на пилотния проект по Регионална социална икономика "Региони 2018", ръководен от ГД "ГРУПА" на Европейската комисия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Картина на Банкси се самоунищожи по време на търг
Картина на Банкси се самоунищожи по време на търг
Хакери атакуваха най-популярната латвийска социална мрежа в деня на изборите
Хакери атакуваха най-популярната латвийска социална мрежа в деня на изборите