НОВИНИ

Съдът остави в ареста бездомника, обвинен за палежа на тютюневите складове

Апелативният съд в Пловдив потвърди мярката на Окръжния съд и остави в ареста Любомир Данчев, обвинен за пожара, който изпепели четири от тютюневите складове в Пловдив. Пред магистратите Данчев отново каза, че не е виновен за пожара и поиска да бъде освободен.

bnt avatar logo
от Мариела Хубенова
11:37, 01.09.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Мотивите, с които съставът на Апелативния съд в Пловдив, потвърди мярката на първата инстанция - а именно постоянно задържане под стража е, че 44-годишният бездомник няма постоянен адрес, че е извършил други престъпления, а също така пенсията от 129 лева не е достатъчна, за да плати гаранцията си.

Днес магистратите се съгласиха и с решението на колегите си от Окръжния съд , че е налице обосновано предположение за съпричастност към извършеното деяние. Въпреки че не може на този етап със сигурност да се каже дали палежът е умишлен, защото няма пожаро-техническа експертиза.

Между другото точно това е обвинението на прокуратурата, повдигнато на бездомника.

Самият той изрази готовност да съдейства на следствието, като предложи да бъде настанен в дом за социално слаби, за да има постоянен адрес.

Адвокатите на Данчев и днес поискаха отмяна на постоянния арест. Според адвокат Зоя Тошкова Любо е изкупителна жертва и няма никакви преки доказателства за неговата съпричастност, а свидетелските показания не могат да потвърдят неговата вина.

Според Тошкова още по-абсурдно звучи тезата, че той е виновен за пожара и в четвъртия склад.

Какво каза адвокат Зоя Тошкова и прокурора по делото Атанас Гичев - вижте в прякото включване на Мариела Хубенова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заловиха 153 бежанци при поредна акция на МВР в столицата
Заловиха 153 бежанци при поредна акция на МВР в столицата
​Нов данък за търговците в Полша​
​Нов данък за търговците в Полша​