НОВИНИ

Съдът остави в ареста мъжа, задържан за хвърляне на бомбичка на мача ЦСКА-Левски

Съдът остави в ареста Йордан Исаев - обвинен, че е хвърлил бомбичка по полицаи по време на мача ЦСКА - ,,Левски" миналата сряда. Според магистратите има достатъчно доказателства, че 25-годишният мъж е хвърлил бомбичката и е причинил тежка телесна повреда на Гергана Зашева.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
16:42, 23.04.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

По време на заседанието стана ясно, че има достатъчно доказателства, които сочат, че Йордан Исаев е планирал предварително действията си. Непосредствено преди да хвърли самоделката с размерите на яйце, футболният фен е използвал чужди дрехи и маска, за да прикрие следите си. Според свидетели Исаев умишлено е хвърлил самоделното взривно вещество към тунела на стадиона, където е имало най-много служители на жандармерията. Майка му, както и приятелката му, знаели какво е направил, но и двете жени не подали сигнал в полицията.

Адвокатът на футболния фен поиска той да излезе на свобода, тъй като е направил самопризнания и е съдействал на полицията. Според съдията обаче, Исаев се е предал три дни след инцидента и то след като е бил разпознат от фенклуба на „Левски“.

На излизане от съдебната зала обвиняемият заяви единствено, че съжалява.

В същото време ранената полицайка Гергана Зашева съобщи, че се подобрява. По думите ѝ инцидентът не е успял да я пречупи психически и скоро се надява да се върне на работа. Според Зашева подобни хулигански прояви могат да променят съдбите на много хора, а в подобна ситуация може да попаднат не само случайни граждани, но и деца. Ако бъде признат за виновен Исаев може да получи от 5 до 15 години затвор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна процесът по обжалване на присъдата за геноцид срещу Караджич
Започна процесът по обжалване на присъдата за геноцид срещу Караджич
Премиерът на Армения подаде оставка
Премиерът на Армения подаде оставка