НОВИНИ

Съдът в Асеновград остави в ареста трима от обвинените за хулиганство

Асеновградският районен съд постанови постоянен арест за Петър Низимов - Преата по две обвинения - за хулиганство и за нанасяне на лека телесна повреда на опаретор от бТВ. Съдът остави в ареста с постоянна мярка задържане под стража и още двама участници в мелето пред болницата в града на 26 юни, което стана повод за масови протести.

bnt avatar logo
от БТА
14:05, 06.07.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Асен Асенов и Джавет Юсеинов са били разпознати от видеозаписите и от свидетели, казаха от прокуратурата. Двамата са били задържани на 4-ти юли. Те заявиха, че не са участвали в боя. Асен отишъл да подкрепи племенника си, който лежал ранен на земята пред Спешното отделение, а Джавет твърди че е бил на работа в това време. Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Пловдив на 13 юли 2017 г. от 16 часа.

Прокуратурата и адвокатът на задържаните коментираха.


Венелин Савов - прокурор по делото: Те са били образно казано в първите редици, държали са се най-агресивно, единият е носел със себе си дървени летви и в двете ръце, а другият камък и дървена летва и са правили всичко това което и другите са правили - саморазправяли са се с другата страна.
Живко Чепишев, адвокат: На първо място, тия двамата не знаят в какво ги обвиняват, какво непристойно са извършили. Нека да каже прокуратурата - псувни, ругатни, на базата на какви доказателства. В момента разпитват свидетели - единият е осъждан, а другият е полицай. Единият полицай, който дава характеристика, документ с невярно съдържание издава, че не си ползва с добро име... Полицаят прави разказ по избор. Това не може да бъде официален документ, на базата, на който тези хора да бъдат задържани.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Копия на кораби на Христофор Колумб плават край бреговете на щата Ню Йорк​
​Копия на кораби на Христофор Колумб плават край бреговете на щата Ню Йорк​
Германската полиция извърши арести заради голям сайт за детска порнография
Германската полиция извърши арести заради голям сайт за детска порнография