Седем души са натровени след ваканция в хотел в местността Узана край Габрово

7 души са със стомашни проблеми след ваканция в хотел в куротната местност Узана край Габрово. Те са били в хотела по различно време, но всички са потърсили спешна помощ в габровската болница с едни и същи симптоми. От Здравната инспекция и Агенцията по безопасност на храните са започнали проверка.

от Мирела Дончева
20:29, 19.02.2020
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Атанас Влахов разказа, че между 12 и 16-и февруари дъщеря му и нейната съотборничка участвали в Републиканско първенство по ски бягане в Узана. В края на първия ден от престоя им обаче и двете почувствали еднакво неразположение, след вечеря в хотела, в който били настанени.

Атанас Влахов: Прибират се, вечерят в хотела по една пържола и от там нататък в продължение на три часа те повръщат. Установи се, че имат бактерия, която е свързана с натравяне с месо. Епикризата от микробиологията - Пазарджик, инфекциозна болница доказаха същото.

Със същите симптоми в спешното отделение на болницата в Габрово отишли още 5 души, гости на същия на хотел.

Д-р Минко Михов - директор МБАЛ „Д-р Тота Венкова" - Габрово: Оплакванията на всички пациенти са за стомашно-чревни неразположения, без да бъде уточнено от какъв причинител. Никой от тях не е настанен за лечение в болницата, преценено е, че могат да останат за домашно лечение.

Екип на БНТ опита да разговаря със служители на хотела, които ни помолиха да изчакаме навън, а след това никой от тях не пожела да застане пред камерата ни.

От здравната инспекция в Габрово казаха, че заедно с Агенцията по храните извършват съвместна проверка по случая. Установено е до момента, че водата в хотела не е годна за пиене и е съставено предписание на собствениците да осигурят минерална вода на гостите си. Отстранени са и двама служители от кухнята, които били със стафилококова бактерия. Предстои да стане ясно и дали има нарушения, свързани с качеството на храните, които се предлагат там.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Бивш спасител откри телата на изчезналите баща и син в Стара планина
Бивш спасител откри телата на изчезналите баща и син в Стара планина
Пълен списък на пътищата в Столична община, за които няма да има винетка
Пълен списък на пътищата в Столична община, за които няма да има винетка