НОВИНИ

Сестрата на севернокорейския лидер пристигна в Южна Корея

Ким Йо-чен е в официалната делегация на Пхенян, която ще присъства на церемонията по откриването на Олимпийските игри.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:58, 09.02.2018
Чете се за: 00:38 мин.
По света

Ким Йо - чен - новата загадъчна фигура на Пхенян. За нея се знае, че е около 30 - годишна и че е в много добри отношения с брат си - Ким Чен ун. Тя навлезе в политическия живот на Северна Корея миналата година, след като беше представена на Политбюро.

За първи път се показа по държавните медии през декември 2011 година - на погребението на баща си. През същата година южнокорейски журналисти я засякоха на концерт на Ерик Клептън в Сингапур.

Ким Йо-чен е първият член на управляващата фамилия в Пхенян, който посещава Юга от войната през 1953-та година. Тя е в черния списък на Съединените щати и няма право да напуска страната си. По настояване на Сеул обаче Вашингтон отмени ограничението по време на Олимпиадата

Фактът, че Ким Чен ун изпраща сестра си в Южна Корея дава надежди, че Северна Корея е готова на преговори и на компромиси. Технически двете държави все още са в състояние на война. Утре Ким Йон-чен ще се срещне с южнокорейския президент.

Севернокорейската делегация пристигна в Южна Корея с частния самолет на севернокорейския лидер. Комитетът на Съвета за сигурност на ООН разреши пътуването и временно отмени санкциите към един от членовете на делегацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благотворителната кампания за онкоболни жени в Русе продължава
Благотворителната кампания за онкоболни жени в Русе продължава
Синдикати организират международна конференция за защита на наемния труд
Синдикати организират международна конференция за защита на наемния труд