НОВИНИ

Шефът на "Пътна полиция" - Казанлък най-вероятно се е самоубил

Издирваният началник на "Пътна полиция" - Казанлък е открит прострелян в слепоочието в местност между казанлъшките села Бузовград и Горно Черковище. Основната версия е самоубийство, но от съобщението на прокуратурата става ясно, че се разследва дали Тодор Николов не е бил склонен от някого да посегне на живота си.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
20:38, 14.12.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Тодор Николов е открит днес около 13 часа. Той е бил в личния си автомобил с огнестрелна рана в слепоочието. От огледа е установено, че фаталният изстрел е бил произведен от служебния пистолет на Николов.

комисар Георги Хаджиев - директор ОД на МВР-Стара Загора: От първоначалния оглед е ясно едно, прострелна входно-изходна рана в областта на главата. Най-вероятно смъртта е настъпила внезапно.

На мястото са намерени и незаконно оръжие, както и много пари. Част от банкнотите са били изхвърлени в язовира и е повикан екип пожарникари, които да ги извадят.

Дичо Атанасов - окръжен прокурор на Стара Загора: В зоната на самото произшествие в близост до тайника на язовир Копринка, бяха намерени пачки с различни по номинал банкноти около 4-5, бяха намерени кутийки с боеприпаси за пистолет - патрони и кожен кобур с намиращ се в него револвер.На този етап предполагаме ,че най-вероятно незаконно оръжие.

Отцепен е голям район около мястото и се прави оглед, за да се установят следи от преминаването на други хора. Разследването на този етап е за подпомагане или склоняване към самоубийство. Предстои назначаване на съдебно-медицинска и балистична експертизи и събиране на доказателства за изясняване на фактите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трябва ли родителите да взимат децата си от занималня навреме?
Трябва ли родителите да взимат децата си от занималня навреме?
Бундестагът разреши въвеждането на пол „различен“
Бундестагът разреши въвеждането на пол „различен“