НОВИНИ

Най-вълнуващата космическа сага се завърна

Най-вълнуващата космическа сага се завърна. В Лондон се състоя европейската премиера на "Междузвездни войни: Последните джедаи". По червения килим на "Роял Албърт хол" преминаха и британските приноцове Уилям и Хари, които са се снимали като щурмоваци в последния епизод. Но дали сцената е запазена, засега остава тайна на екипа.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
17:07, 13.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Звездите от Междузвездни войни. 40 години след първата прожекция, космическата сага продължава да вълнува със същата сила.

Марк Хамил: Филмът беше направен за деца. Не очаквахме, че ще бъде приет по този начин от възрастните. Но предполагам, че това е филм за деца на всички възрасти.

След премиерата коментарите са, че сагата предизвиква силни емоции; пълна е със сцени, които стискат здраво за гърлото и връщат спомени.

Джон Бойега: Той не само е изпълнен с действие, но е и най-емоционалният, тегли в различни посоки, спонтанен е.

В послесния епизод принцеса Лея повежда съпротивата срещу тъмните сили в Галактиката. Това е и последната поява на екран на Кари Фишер, която напусна този свят почти преди година. "Ядосвам се. Тя трябваше да е тук. Имаше толкова живот в нея, беше толкова силна", сподели Марк Хамил на премиерата.

Дали новата лента ще разочарова заклетите фенове на сагата? Едва ли. Според критиците, Силата пак е на страната на "Междузвездни войни".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гарантираният минимален доход се повишава на 75 лева
Гарантираният минимален доход се повишава на 75 лева
Наследничка на Димитър Момчилов възстановява паметни места, свързани с него
Наследничка на Димитър Момчилов възстановява паметни места, свързани с него