НОВИНИ

Близките на убития колоездач в Приморско искат доживотна присъда за шофьора

Бургаският Апелативен съд остави в ареста 59-годишния Владимир Колев от Царево, който преди десет дни прегази в пияно състояние колоездач в Приморско. 33-годишният Евелин Дуков почина в болницата след удара на автомобила, който се е движил с над сто километра в час. Десетки близки и приятели на убития велосипедист се събраха пред Съдебната палата в Бургас с настояване за доживотна присъда.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:07, 13.12.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Обвиняемият за смъртта на велосипедиста не се яви в съда, а адвокатът му посочи като причина влошеното му здравословно състояние и стара травма на главата. Служебният защитник заяви още, че клиентът му не е виновен за случая, тъй като никой от свидетелите не го видял да кара колата. В съдебната зала обаче прокурорът беше категоричен - направените експертизи доказват, че обвиняемият е управлявал автомобила.

Георги Ханджиев, прокурор: Фактът, че е избягал, дава по-тежка квалификация, тоест от 3 до 15 години.

Близките и приятелите на загиналия настояват виновният шофьор да получи най-тежкото наказание..

Величко Божинов, чичо на Евелин: Това е едно дете в Христова възраст, остави семейство, остави дете, остави майка и баща, остави цяла фамилия. Почернени сме, искаме справедливост. Нищо друго. Справедливостта е - доживотна присъда.
Георги Лапчев, кмет на Царево: Всеки ден има смъртен случай по улицата. Всеки ден. Тази сутрин имаше подобен протест в Благоевград.
Даниела Атанасова, съпругата на Евелин: Справедливо наказание, това е нашето искане. Благодаря на хората, които ни подкрепят.

2. 7 промила е откритото количество алкохол в кръвта на обвиняемия Владимир Колев. По време на заседанието на Окръжния съд на 6 декември той заявил, че няма спомен да е бил пиян.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русе посреща коледните празници с поредица от флашмобове
Русе посреща коледните празници с поредица от флашмобове
ОИС призовават света да признае Източен Ерусалим за столица на Палестина
ОИС призовават света да признае Източен Ерусалим за столица на Палестина