НОВИНИ

Силен туристически сезон на север от Шабла

Прогнозите за слаб туристически сезон не засягат местата за почивка на север от Шабла, където няма големи хотелски комплекси, но къмпингите и плажовете са пълни. В село Крапец дори е трудно да обслужат всички желаещи.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
10:02, 03.08.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Основните посетители са румънските туристи, които са избрали къмпинга заради уединението с природата и спокойствието.

Диана, Румъния: Хората са тук с децата си, цялото семейство. Не са толкова шумни и всичко е хубаво. Обичам това място от първия ден.
Ели: Бани, топла вода има винаги. Едно време нямаше, дълги години. Условията са чудесни.

От години хората в селото срещат проблем заради липсата на обособени зони за свободно къмпингуване. Това нанася щети за хиляди левове на общините и на регистрираните места за нощувки.

Иван Иванов, управител на къмпинг "Крапец": Тези, които са избрали този начин на къмпингуване отвън, искат постоянно всичко да им е без пари. В също време мачкат оградата да влязат, да се изкъпят без пари, да използват санитарните контейнери с гореща вода.

През следващата година ще влязат в сила промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Според тях, палатки, кемпери и каравани ще могат да се разполагат само в изрично определени зони. Това лято все още важат досегашните правила за настаняване сред природата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненско училище остава без сграда за втора учебна година
Варненско училище остава без сграда за втора учебна година
Излагат мраморен саркофаг с мощите на деспот Слав в Мелник
Излагат мраморен саркофаг с мощите на деспот Слав в Мелник