НОВИНИ

Синоптиците от НИМХ-БАН на протест: защо няма пълна прогноза за времето?

Синоптиците от БАН не подават пълни данни за прогнозата за времето. За протест ли става дума? В Националния институт по метеорология и хидрология е Цвета Младенова.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
12:13, 29.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Днес всички институции, които ползват данните от прогнозата за времето, включително и БНТ, осъмнаха със съобщение на сайта на НИМХ, че синоптиците протестират заради, според тях, несправедливо разпределение на бюджетната субсидия.

Красимир Стоев, дежурен синоптик в НИМХ-БАН: Имаме технически проблем от вчера от 12:15 ч. след токов удар. Сървърите на института не можаха да заработят. Ние не сме спирали, продължаваме да работим, в протест сме, но не сме в ефективна стачка. Данни има и те се изпращат по най-различен начин към всички телевизии, които ползват прогнозата за времето. Текстове от снощи в 20:00 ч. на сайта вече има. За съжаление обаче, все още не може да се реши точи технически проблем с картите.

Синоптиците от БАН казаха още, че разрешение на проблема, свързан с техния протест, е да се преразгледа разпределението на допълнителните 15 милиона лева, които държавата е отпуснала на БАН. Според тях, това разпределение не е правилно и затова са сигнализирали всички институции и всички министерства, които ползват прогнозите за времето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Благоевград започна фестивала Здравей, здраве!
В Благоевград започна фестивала "Здравей, здраве!"
На прага на новия туристически сезон: Първите летовници вече са на морето
На прага на новия туристически сезон: Първите летовници вече са на морето