НОВИНИ

​Ситуацията в бежанските центрове в София е спокойна, увери столичният кмет

Ситуацията в бежанските центрове в София е спокойна. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова, която заедно с премиера в оставка Бойко Борисов инспектира разширения булевард "Черни връх". По рисковите места в столицата има патрули и хората могат да са спокойни, допълни тя.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова Оператор: Борис Сотиров
18:14, 26.11.2016
Чете се за: 01:23 мин.
У нас

Навсякъде, включително и в централната градска част има патрули на полицията, заяви Фандъкова. Общината е във връзка с органите на МВР и Агенцията за бежанците и според нея няма повод за притеснение.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Всички знаем рисковите места, знаете, че по мое настояване младите мъже от Овча купел бяха преместени, защото там хората, които живеят наоколо са притеснени точно от това, останаха деца непридружени и семейства предимно от сирийски произход.

Броят на бежанците в центровете се знае, увери тя, но според нея няма как да се преброят тези, които са на свободен режим. Заедно с премиера Бойко Борисов Фандъкова инспектира реновираната отсечка по булевард Черни връх, чийто ремонт приключи едни месец предсрочно. По цялото трасе е изцяло подменена подземната инфраструктура. Реконструкцията е на стойност 13 милиона и се финансира от държавния бюджет.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Това вече е последният етап за извеждане на трафика от центъра към Южната дъга.
Бойко Борисов, министър-председател в оставка: Ще дойде време когато всички ще си направят изводите, но ние това, което съм обещал и за софиянци, и за общината съм го направили до едно. Повече не мога да им кажа. И ми харесва това, което сме направили.Колкото и да беше протестен вот, все още не мога да го разбирам, не го разбирам и сигурно няма да го разбера. При това село, което заварих, това, което се направи, сигурно дни наред ще мисля, когото попитам толкова - не могат да ми отговорят.

Движението по булеварда вече е възстановено. Градският транспорт също ще се движи по обичайния си график.

Един месец по-рано завърши ремонтът на "Черни връх". Разширеният участък от близо километър и половина започва от улица Сребърна и стига до Околовръстното шосе.

Очаква се по-широкият път да облекчи движението по Симеоновско шосе и булевард България. По цялото трасе е изцяло подменена подземната инфраструктура. Реконструкцията е на стойност 13 милиона и се финансира от държавния бюджет.

В същото време патрули жандармерия навсякъде по рисковите места има, за да не се допуснат, по-скоро хората да са спокойни, защото хората се притесняват.

В центровете се знае абсолютно точно, движението на самите бежанци, които са на свободен режим няма как да броим.

Ситуацията в бежанските центрове в София е спокойна. Навсякъде има патрули на полицията, включително и в централната градска част, поддържаме връзка, в добра координация сме както с органите на МВР, с колегите от СДВР, също и от агенцията за бежанците, така че за момента нямаме притеснения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турската полиция е задържала кореспондентка на Би Би Си
Турската полиция е задържала кореспондентка на Би Би Си
Обама: Историята ще даде оценка за ролята на Фидел Кастро
Обама: Историята ще даде оценка за ролята на Фидел Кастро