НОВИНИ

След акция "Хоро" на НАП - ще глобят ли хореографа от с. Марково?

След като данъчни под прикритие играха часове хоро, за да хванат членовете на самодеен танцов състав в село Марково, че не си разменят касови бележки, днес от Националната агенция за приходите неофициално коментираха, че няма да глобяват хореографа, защото нарушението е маловажно. Тази вечер в НАП - Пловдив бяха депозирани писмените пояснения на жената, ръководила репетицията. Сбирките на формацията са отложени за неопределено време.

bnt avatar logo
от Екип на БНТ - Пловдив
20:10, 08.03.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Адвокатът на хореографа на групата каза, че от поделението на Агенцията в Пловдив са поискали да бъдат представени допълнителни документи, като са обяснили, че ще бъде връчен акт за извършено нарушение. По-късно ще стане ясно дали ще има и наказателно постановление.

Лидия Димитрова - адвокат: Моята клиентка не желае да обжалва. Моята клиентка иска всичко да приключи час по-скоро, тъй като тя от 4 март до днешна дата не е спала, не се е хранила.

От две години Елена Станчева участва във фолклорната формация "Лудория". Обяснява, че на репетицията събирали пари за участие на групата на фестивал във Велинград. Направило й впечатление, че данъчните имали добри танцови умения.

Елена Станчева: Имаха опит все пак. Там, където можеха, участваха.

Тайната операция "Хоро" и днес беше най-обсъжданата тема в Марково.

Елена Станчева: Това за мен е абсолютен фарс, цялото нещо не го намирам за нормално, това не е нормално. Хора, които се събират, за да пазят българските традиции в крайна сметка излезнахме, че сме престъпници.

Заради случилото се фолклорната група няма да участва на празника на селото на 17 март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горанов след акция Хоро: Данъчни инспектори попаднаха на кораб с нудисти
Горанов след акция "Хоро": Данъчни инспектори попаднаха на кораб с нудисти
Разкриха мащабна схема за източване на пенсии, задържан е шефът на НОИ-Силистра
Разкриха мащабна схема за източване на пенсии, задържан е шефът на НОИ-Силистра