НОВИНИ

Сблъсъци между полицаи и протестиращи в Раднево, има пострадали

Ескалация на напрежението в Раднево - четирима протестиращи и един полицай са пострадали, след като група недоволни граждани се опита да пробие полицейския кордон и да влезе в ромската махала на града. Стигна до сблъсъци с жандармерията. И тази вечер стотици жители излязоха на протест в Раднево с искане за справедлив процес и най-тежки наказания за ромите, пребили трима младежи заради неспазено предимство. Ситуацията в града в момента е спокойна.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
22:23, 04.05.2016 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Протестиращите извървяха пътя до ромската махала. Тя беше охранявана от жандармерия и при опит да проникнат в квартала срещнаха съпротива. Тогава част от хората започнаха да хвърлят пиратки и камъни срещу униформените.

Щурмът опитващите се да влязат в махалата не успя, но пострадаха случайни граждани, които попаднаха под палките на полицаите.

"Бяхме тука отпреди и без никаква агресивност от наша страна, почнаха да удрят и бият и виждате пораженията".

В Спешния център в Раднево са приети четирима от протестиращите и един полицай със счупен нос, състоянието им не е сериозно.

В болница тежко състояние остават и тримата младежи, които бяха пребити от четирима роми заради неспазено предимство. Нападателите са с повдигнати обвинения за опит за убийство, съдът утре ще решава дали да ги остави за постоянно в ареста.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънреден конгрес на ПСР - ще има ли оставки по високите етажи на политиката?
Извънреден конгрес на ПСР - ще има ли оставки по високите етажи на политиката?
Спасиха семейство, затънало в калта край село Балван
Спасиха семейство, затънало в калта край село Балван