САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

След стрелбата в Слънчев бряг: Полицията е задържала извършителя на убийството

Мъж беше убит при стрелба в курорта Слънчев бряг късно снощи, а жена е тежко ранена и е с опасност за живота. Убитият е един от големите собственици на казина Коста Николов и е бил застрелян в автомобила си. Преди минути от прокуратурата съобщиха, че извършителят е задържан. Става дума за личен мотив. Арестуваният е бил в близки отношения с жената, която беше ранена при стрелбата и е в болница с опасност за живота.

от Веселин Григоров
08:00, 03.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Убийството е извършено около 21 часа снощи, пред хотелския комплекс "Сън Вилидж", в западната част на Слънчев бряг. Коста Николов по прякор Миджурина е бил в автомобила си, готов да потегли, когато според свидетели, от преминаващ автомобил проехтяват серия от изстрели.

ст. комисар Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР-Бургас: "Установено е, че е прострелян мъж, роден 63-а година и който е починал на място и млада жена, родена 1996 година, която е в тежко състояние. В момента е в Окръжна болница - Бургас. Работните версии са различни, включително и лични мотиви."

Според информирани източници Коста Николов е в хазартния бизнес от 1991 година и е притежавал едно от първите казина в Слънчев бряг. Твърди се, че има верига от хазартни заведения в цялата страна и една от версиите е, че е настъпил нечии финансови интереси, а другата е че е любовна драма.

Георги Чинев - окръжен прокурор на Бургас: "Възможно е да е свързано и със това, работи се и по тази версия, но и по версията личен мотив."

Районът на разстрела бе отцепен от полиция през цялата нощ, а туристите от съседните хотели бяха насочвани по обходни маршрути. Следователи и вещи лица работиха цялата нощ около мястото на убийството. Очаква се днес разследващите и прокуратурата да дадат подробности по случая.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Протести в Скопие с искане за предсрочни избори
Протести в Скопие с искане за предсрочни избори
Родители протестираха срещу задължителните ваксини
Родители протестираха срещу задължителните ваксини