НОВИНИ

Следят нивото на реките и язовирите в Пернишка област

Обстановката в софийското село Мало Бучино се нормализира. Там дъждът и снеготопенето предизвикаха наводнение. Нивата на всички реки на територията на Столичната община са повишени, осигурено е 24-часово наблюдение. Продължава и контролираното изпускане на водите на язовир „Суходол" 2. Следи се и нивото на реките и язовирите в Пернишка област.

Мина Петрова
от Мина Петрова Агенция "Фокус"
08:25, 02.12.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
Вяра Церовска, кмет на Перник: "Вчера направихме инспекция на яз. "Студена". Мога да уверя, че тази сутрин язовирите, които са общинска собственост - яз. "Мещица", яз, "Расник" и яз. "Ярджаловци" не създават опасности и няма опасност от преливане. Същото се отнася и за яз. "Студена", при който далеч не е достигнат възможният обем вода".

Емил Костадинов, кмет на кв. "Изток" в Перник, който е най-засегнат от проливните дъждове, заяви, че проблемите са основно по улиците. "Голяма част от мазетата на блоковете и на къщите са наводнени, тъй като е много стара канализацията", каза Костадинов. Той отбеляза, че проблеми е имало и с едно училище в квартала, но водата е изпомпана и за понеделник всичко ще бъде нормално.

Аварията с парното в града вече е отстранена, котелът работи и температурата е постигната само в централата. Според уверенията на директора на ТЕЦ-а, до няколко часа ще работи парното в целия град и ще бъде възстановено подаването на топла вода в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови разкрития около признанието на Майкъл Флин
Нови разкрития около признанието на Майкъл Флин
Слободан Праляк е погълнал цианкалий
Слободан Праляк е погълнал цианкалий