НОВИНИ

Сложиха охрана на шефа на КПКОНПИ

Шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев се движи с охрана от НСО, заради получена заплаха. Пред журналисти днес той обясни, че зад атаките срещу него за имотното му състояние стоят олигарси, проверявани от комисията, на които не им харесва борбата срещу корупцията.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:06, 02.04.2019
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Той се появи с охрана на конференция в София.

Пламен Георгиев, председател на КП КОНПИ: Първо беше една заплаха, която получих съвсем официално, която от други органи беше оценена като сериозна, заради която имам охрана от НСО. След тази заплаха започнаха и медийните атаки, което беше съвсем очаквано.

Пламен Георгиев твърди, че няма разминавания в имотната му декларация по отношение на тераса от 186 квадрата, която не е включена в нея, а в същото време е ипотекирана в банка.

Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ: Единственият човек, който си публикува нотариалните актове и е публично, съм аз. Повече с тези компроматни глупости аз няма да се занимавам. Очевидно е, че това е абсолютна компроматна атака и тая компроматна атака се вижда и кой я прави. Има хора с медии, олигарси, на които ние запорирахме и внесохме искове за отнемане на имущество. Хора, които притежават медии, хора, които имат 198 милиона причини да водят срещу нас компроматна война. Аз няма да се обяснявам. Нека тези хора, които имат незаконни средства, те да се обясняват. Защо досега никой не подава сигнал, да се направи проверка? Твърдят се какви ли не глупости, нека да се подаде сигнал до прокуратурата, до парламента, до нашата комисия.

Продължават проверките на комисията за апартаментите на властта. Изискани са всички сделки на фирма "Артекс" от 2007 г. насам.

Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ: Изискали сме справка от Сметната палата дали има дарение на политически партии от фирма "Артекс", установили сме всички фирми на семейство Мирянови, и сме изискали дали те имат политическа връзка с партии под формата на дарения, които и да са те.

Министри и заместник-министри ще бъдат викани да дават обяснения във връзка с техни становища за строежа на сградата Златен век.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крум Зарков: БСП е единствената партия, гласувала против Пламен Георгиев
Крум Зарков: БСП е единствената партия, гласувала против Пламен Георгиев
Заловиха 19 тона спирт, деклариран като обезмаслител
Заловиха 19 тона спирт, деклариран като обезмаслител