НОВИНИ

Съмнителни кашони пред банков клон в Русе

Съмнителни кашон , поставени пред банков клон в центъра на Русе, вдигнаха на крак полицията. Хората от близкия жилищен блок бяха евакуирани повече от три часа. Оказа се, че тревогата е била фалшива. Пръв съмнителните кашони пред банката забелязал Делчо Енев и веднага се обадил на телефон 112.

bnt avatar logo
от Д. Димитрова, Г. Пенчева
17:53, 05.04.2016
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
„С периферното си зрение видях кашоните и помислих, че може да е бомба. Отдалечих се на разстояние, не съм на 100 процента, че е бомба, но може и да е и се обадих в полицията”, разказа Енев.

На място пристигнаха екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Районът остана отцепен преди обед, а живеещите наоколо бяха изведени от домовете си. Повечето признават, че са изпаднали в паника.

„Взех си палтото и тръгнах да звъня по съседите да излизат бързо, така и така наредиха от полицията”, разказа Георги Беломорски.

На място пристигна и специализиран екип от Варна, за да установи има ли взривни вещества в облепените с тиксо пакети. След два контролирани взрива стана ясно , че те са празни и хората се върнаха по домовете си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В ТЕХНОЛОГИИ: Умни бойлери пестят от сметките ни
В "ТЕХНОЛОГИИ": Умни бойлери пестят от сметките ни
 Швейцарската гвардия на Ватикана в снимки
Швейцарската гвардия на Ватикана в снимки