НОВИНИ

"Аз карам велосипед, последвай ме!"

Столична община съвместно с посолството на кралство Нидерландия организира множество инициативи в подкрепа на кампанията "Аз карам велосипед, последвай ме!". Първото и най-значимо събитие за 2016 година ще се проведе в събота и неделя, паралелно в София и Пловдив.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
15:27, 05.04.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

То е част и от Европейският велофестивал, организиран от посолството на Нидерландия в столиците на страните членки на Европейския съюз. Целта на кампанията, която се провежда за трета поредна година у нас е да се насърчи използването на велосипеди в градска среда и да се развие велосипедния транспорт в столицата.

Том ван Оорсхот - посланик на Нидерландия: Ние искаме да запознаем обществото с ползите от карането на велосипед. Те са здравословен начин на живот, по-добра градска среда. И в нашата концепция това се вписва в умните, в зелените градове. Концепцията, която ще направи градовете по-удобни и приятни за живеене.
Иван Илчев - маркетинг експерт на завод за велосипеди: Повече от 30 най-известни личности участват в инициативата до момента. През тази година още 7 известни лица ще се присъединят към кампанията със своя пример.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сглобяваме българо-китайски електромобил
Сглобяваме българо-китайски електромобил
Шефът на Прозрачност без граници подаде оставка заради Панамагейт
Шефът на "Прозрачност без граници" подаде оставка заради "Панамагейт"