НОВИНИ

Смяна на властта в енергийното, транспортното и регионалното министерство

Организацията на предсрочните избори започва в главна дирекция ГРАО и "Информационно обслужване" АД под ръководството на новите служебни министри на регионалното развитие и на транспорта и съобщенията. В енергетиката пък смяната на властта стана в деня с очаквано рекордно потребление на ток, което предизвика политически нападки. Ето още за неотложните задачи в енергийното, транспортното и регионалното министерство.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:05, 27.01.2017
Чете се за: 01:17 мин.
У нас

В първите си минути като министър Николай Павлов увери, че енергийната система ще издържи на очакваното рекордно потребление на ток тази вечер.

Николай Павлов, служебен министър на енергетиката: "Всичко е под контрол, не смятам, че имаме такива опасения. И господин Иванов е тук."
Петьо Иванов, изп. дир. на Български енергиен холдинг: "Ние нямаме никакви съмнения. Дали днес е най-мразовитият ден не знам, но със сигурност товарът въобще не е в такава висока стойност към момента, дори имаме излишък в системата."

Досегашният министър Теменужка Петкова пожела успех на наследника си и заяви, че му оставя финансово стабилна енергетика, но и работа.

Теменужка Петкова, бивш министър на енергетиката: "Искам да му връча доклада на Световната банка, свързан с либерализацията на българския енергиен пазар, ясно е, че няма как без парламент да се придвижат нещата, но вътре има много дейности, които трябва да бъдат свършени така, че при следващото правителство да има реална възможност нещата да се стартират и да се внесат в Парламента. Господин Павлов, пожелавам Ви успех!"

В транспортното министерство смяната на поста също стана с посочване на неотложните задачи. Новият министър Христо Алексиев започва работа по подготовката на предсрочните избори заедно с "Информационно обслужване" АД.

Христо Алексиев, служебен министър на транспорта и съобщенията: "Там те ще имат основна задача още от утре, макар че е събота, по работа, свързана с организиране на предсрочните парламентарни избори. На второ място, знаете, че има проблем с българо-гръцката граница."
Ивайло Московски, бивш министър на трнаспорта и съобщенията: "Имаме, за съжаление данни, които отиват в посока, че вероятно ще блокират границата, или поне пътя, гърците. За момента гръцкото правителство си спазва ангажимента и с необходимия ресурс на тяхната жандармерия и полиция успява да не допусне това блокиране."

Лиляна Павлова оцени, че оставя подредено и успешно министерство с резултати на специалист, който познава служителите. Задълженията на дирекция ГРАО за предстоящия вот ще са сред непосредствените ангажименти на служебния министър.

Спас Попниколов, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството: "Ще разчитам на всички вас, на вашата компетентност, на вашето съдействие да продължи нормалната работа на министерството и да проведем едни нормални, честни и парламентарни избори.

Лотът на "Струма" през Кресненското дефиле също остава задача на служебния министър.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тухла се стовари върху жена
Тухла се стовари върху жена
Южните райони на София останаха без ток заради авария
Южните райони на София останаха без ток заради авария