НОВИНИ

Иван Евстатиев остава в ареста

Районният съд в Пловдив отказа да промени мярката за неотклонение на бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев, обвинен, че е изнасилил 16-годишно момиче. Той остава в ареста, а делото бе отложено за 7 март. Тогава трябва да бъде представена нова химическа експертиза за това какъв алкохол са пили Евстатиев и пострадалата Ирена Белухова.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
19:35, 27.01.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Според прокуратурата, бившият кмет се е срещнал с ученичката в хотел в града, където я е изнасилил. Адвокатът на Евстатиев - Ташкена Колчева, твърди, че момичето е имало сексуални контакти и преди януари 2016 година, когато е била срещата ѝ с обвиняемия, а станалото между тях е било по нейно желание. Затова беше поискана медицинската документация, за да се провери дали фактите вписани в нея отговарят на истината.

Ташкена Колчева – адвокат на Евстатиев
"Съдебномедицинското удостоверение седи в съдебна медицина Пазарджик до ден днешен. Не е потърсена, макар че се знае за неговото съществуване. В кориците на делото има протокол писан не от доктор Фингаров, в който са внесени неверни твърдения."
Иван Грошев - адвокат на пострадалата
"Предметът на делото е изнасилване след привеждане в безпомощно състояние. Да превърнеш центъра на това дело дали момичето е девствено или не, е спекулация, а и обида обида и за професионализма и за всички."

По най-тежкото обвинение - изнасилване, законът предвижда обвиняемият Евстатиев да получи наказание затвор от 3 до 10 години. Семейството на момичето настоява за максимална ефективна присъда, а предявеният иск за моралните щети е 10 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Митов предаде поста външен министър на Ради Найденов
Даниел Митов предаде поста външен министър на Ради Найденов
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Капризите на Червения огнен петел
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Капризите на Червения огнен петел