НОВИНИ

Мартин Димитров: Обществото има нужда от нова дясна алтернатива

Според Мартин Димитров, член на надпартийно обединение "Нова република", заяви, че новата формация има за цел да изгради нова дясна алтернатива. В "Още от деня", той заяви, че хората искат да има промяна.

bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 27.01.2017
Чете се за: 01:08 мин.
У нас
Мартин Димитров, член на надпартийно обединение "Нова република": "10 години членство в ЕС, България е последна. Последна по доходи, по стандарт на живот. Трябва голяма промяна. В тези 10 години, 6 години управлява ГРЕБ, 4 години управлява БСП. С този модел няма да успеем. Това, което ни се готви от тук нататък, най-вероятното е правителство на ГЕРБ и БСП, резултатът ще бъде същия като този досега."

Той заяви, че в новата формация членуват както партии, така и общественици, и граждански организации.

Мартин Димитров: "Обединяваме граждански организации, известни общественици и партии. Три компонента. Целта е максимално широка палитра от хора с необходимите качества, която да предложи алтернатива на това, което се случва в България. Какво може да стане? Ако се изпълни програмата, която ние предлагаме, и България расте с 6-7% на година, за 4 години доходите в България и в държавния и в частния сектор могат да се увеличат с около 50%. Трябва да си поставим високи цели, защото хората не са доволни от това, което се случва. Хората искат резултати."

Според него политиката за високи доходи не е лява идеология.

Мартин Димитров: "Най-дясната политика са доходите. Няма по дясно от нея. Тя включва ниски данъци, включва борба с монополите и картелите, включва да можеш да правиш малък и среден бизнес без да ти се меси държавата."

По думите му, следващата седмица ще бъде обявен лидера на "Нова република", която си поставя за цел да бъде алтернатива на ГЕРБ.

Мартин Димитров: "ГЕРБ и БСП ще строят "Белене". Единствената опозиция на всичко това ще бъдем ние. Ако някой може да се противопостави категорично на административния рекет и картелите, и монополите, които задушават много сектори, ако това не се промени, бързо развитие в България няма да има. Ще бъде решено през следващата седмица кой ще бъде лидер. Ние имаме силата да се справим на тези избори и сами. Още другата седмица много хора ще се присъединят при нас. Обществото има нужда от нова дясна алтернатива. Ние това изграждаме. Вероятно и партии ще се включат."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кметът на Младост спря строежа до блок 70
Кметът на "Младост" спря строежа до блок 70
Волен Сидеров: Не съм сигурен, че искам да бъда отново депутат
Волен Сидеров: Не съм сигурен, че искам да бъда отново депутат