НОВИНИ

София дава 2,5 милиона лева за нови "паяци"

2,5 милиона лева ще струва на софийските данъкоплатци закупуването на нови специализирани автомобили за преместване на паркирали коли, по-известни като "паяци". Парите ще се изразходват от следващия месец за покупката на 10 "паяка" на лизинг за следващите 5 години. Освен това Центърът за градска мобилност обновява автомобилите на екип "скоби" срещу допълнителните над 27 хиляди лева на месец.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
21:13, 02.02.2018
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Автомобилите, с които ще бъдат подменени колите на екипите, поставящи скоби, ще бъдат взети на оперативен лизинг за 5 години - каза Румяна Милова от Центъра за градска мобилност. Всеки месец дружеството ще плаща около 550 лева за всяко возило.

Румяна Милова, член на Управителния съвет на Центъра за градска мобилност: "Около 40 ще бъдат включени в тази дейност, въпреки че те са малко повече, но... Останалите ще бъдат насочени към други дейности."

Част от старите коли ще бъдат бракувани, а останалите ще се използват за упражняване на контрол върху работата на екипите, поставящи скоби и репатриращи неправилно паркирали автомобили, твърди Милова. Тя се оплака и от честите повреди на сегашните тежкотоварни автомобили тип "паяк". Към момента дружеството разполага с 14. От тях обаче рядко на терен работят повече от 10, тъй като останалите често се повреждат. Румяна Милова се надява с идването на новите "паяци" този проблем да се реши.

Румяна Милова, член на Управителния съвет на Центъра за градска мобилност: "Паяците ги очакваме малко по-късно март месец. Те ще бъдат общо 10. Два от тях са с възможност да репатрират по-големи автомобили – джипове."

От Центъра за градска мобилност се надяват от старите "паяци" да продължат да работят 5 и така техният брой по улиците да стане общо 15. По този начин от дружеството целят да се въведе по-засилен контрол и ред в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нулева година за медиците в Софийския университет по държавна поръчка
Нулева година за медиците в Софийския университет по държавна поръчка
Награди за Най-добър бизнес план на неправителствена организация за 2018 г.
Награди за "Най-добър бизнес план на неправителствена организация за 2018 г."