Как цифровите услуги да станат по-достъпни за хората и институциите?

Българският еврокомисар Мария Габриел се срещна с македонския министър на информационното общество Дамян Манчевски. Свързаността като път за по-бързата евроинтеграция на Западните Балкани, как цифровите услуги да станат по-достъпни за хората и институциите и киберсигурността бяха акценти в разговора. Двамата обявиха, че в средата на април в Скопие ще се проведе първата балканска IT среща на най-високо ниво с участието на премиерите на страните от региона и държавите от берлинския процес.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
20:37, 02.02.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
Мария Габриел - еврокомисар: Говорейки за новите технологии, Европа и Западните Балкани, те се развиват с много висока скорост, но искаме в този процес те да носят полза. Наша обща амбиция е да направим така, че максимален брой хора да имат цифрови умения и знания. Да привлечем към IТ-сектора, хората които не са специалисти. Да позволим на фирмите ни да се цифровизират, така че да бъдат конкуретноспособни в новата среда.
Дамян Манчевски - министър на информационното общество и администрацията на Македония: Както всички можем да се уверим между нашите страни на Западните Балкани има вече нова атмосфера и епоха на приятелство, каквато не беше много типична за миналото. Дигиталните знания могат да бъдат механизма, чрез който Западните Балкани да се интегрират към Европа много по-бързо.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Жители на Нови Искър подменят въглищата с пелети по общинска програма
Жители на "Нови Искър" подменят въглищата с пелети по общинска програма
​Щафетно бягане през Южна България в защита на Национален парк Пирин
​Щафетно бягане през Южна България в защита на Национален парк "Пирин"