НОВИНИ

Социалният министър Бисер Петков подаде оставка

Социалният министър подаде оставка, премиерът я прие. Според съобщението на правителствената пресслужба - Бисер Петков посочва като причина, че не е успял да овладее напрежението около исканията на родителите на деца с увреждания. От 1 юни родители протестират безсрочно пред парламента.

bnt avatar logo
от БНТ
17:37, 11.06.2018 (обновена)
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Недоумение и гняв - това са първите реакции на майките на деца и хора с увреждания, които вече 11-ти ден протестират с палатков лагер пред служебния вход на Народното събрание.

Част от тях са били на среща при омбудсмана Мая Манолова и по думите им са се договорили с Бисер Петков за основното им искане - Закон за личната помощ, който да осигури индивидуална оценка на всеки отделен случай и да сложи край на проектния принцип, по който досега се получава личната помощ.

"Не само, че протестът продължава, но и ако министър Петков не бъде върнат на поста, за да си довърши работата, ще организираме грандиозен протест с едно единствено искане - оставка на правителството", обясни една от майките в палатковия лагер - Кристина Николаева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синдикатите с жалба срещу България заради нарушаване на трудови права
Синдикатите с жалба срещу България заради нарушаване на трудови права
Париж изпреварва Лондон  като най-предпочитана дестинация за инвестиции
Париж изпреварва Лондон като най-предпочитана дестинация за инвестиции