НОВИНИ

Спад на ранните записвания за лятна почивка у нас от германци и руснаци

Спад на ранните записвания за летни почивки от германски и руски туристи отчете министърът на туризма. Николина Ангелкова съобщи, че заявките за ранни полети на летище Варна са намалели с 15%, а на летище Бургас са се увеличили с около 1%, което според нея е в рамките на статистическата грешка.

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
21:20, 19.03.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Чуждестранните туристи, посетили България през декември и януари са около 4% по-малко в сравнение с предишния сезон. Нощувките са се увеличили с близо 6 процента, отчете министър Ангелкова.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Идват малко по-малко туристи,но те ношуват повече и това води до по-големи приходи в икономиката. Надявам се да имаме такава тенденция и през летния сезон.

Тази тенденция според Ангелкова води с малки стъпки до основната стратегия на министерството.

Николина Ангелкова - министър на туризма: Да привличаме по-висок клас туристи. Тоест да предлагаме по-висок продукт на разумна цена. И това го доказват и липсата на свободни места към момента в 4 и 5 звездните хотели.

От Националния борд по туризъм поискаха държавата да отпусне спешно допълнителни 10 милиона лева за рекламни кампании на България у нас и на медународните пазари.

доктор Полина Карастоянова - председател на Националния борд по туризъм: За да можем отчиайки тенденциите от спада в ранните записвания да спасим късните записвания и да подкрепим предстоящия сезон.

По данни на БНБ приходите от международен туризъм през миналата година надхвърлят 3.7 милиарда евро. Те са се увеличили с повече от 6% в сравнение с 2017 -та година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С поглед към България от Истанбул
"С поглед към България" от Истанбул
Френската писателка Елен Карер Данкос стана Доктор Хонорис Кауза на СУ
Френската писателка Елен Карер Д'анкос стана "Доктор Хонорис Кауза" на СУ