НОВИНИ

Спасиха възрастен мъж с белодробна тромбоемболия в плевенска болница

73-годишен мъж с белодробна тромбоемболия беше спасен със спешна животоспасяваща операция в плевенска високотехнологична болница. От здравното заведение отчитат, че напоследък зачестяват случаите на пациенти с животозастрашаващото сърдечносъдово заболяване.

bnt avatar logo
от Ирена Николова
17:51, 14.12.2018
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Само преди ден Никодим Никодимов е докаран с опасност за живота в плевенската кардиохирургия. Лекарите вземат решение за неотложна операция, при която е отстранен съсирек в белодробната артерия. Днес мъжът вече се възстановява в болнична стая.

проф. д-р Владимир Данов, началник на Клиника по сърдечна хирургия: Идват изключително тежки случаи. Не отказваме никакви случаи. Приоритет обаче си остават тези спешни ситуации, при които трябва пациентите веднага да бъдат оперирани.

14 са пациентите с белодробна емболия от началото на годината, осем от тях - през последните два месеца. Лечението изисква мултидисциплинарен подход, отлично подготвени екипи и високотехнологична апаратура, добавя проф. Данов.

проф. д-р Владимир Данов, началник на Клиника по сърдечна хирургия: Резултатите от операциите ни са сравними със световните центрове, които правят кардиохирургия.

От здравното заведение добавят, че стремежът на екипите е винаги, когато състоянието на пациента позволява, да се използват щадящите минимално инвазивни методи на интервенция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският лекарски съюз ще подпише анекса към Националния рамков договор
Българският лекарски съюз ще подпише анекса към Националния рамков договор
Над 60% са загубите от течове, готвят ни ново поскъпване на водата
Над 60% са загубите от течове, готвят ни ново поскъпване на водата