НОВИНИ

Двама души са изведени с белезници при спецакцията в ДФЗ

Специализираната прокуратура извършва разследване в Държавен фонд "Земеделие", свързано с досъдебното производство срещу алкохолния бос Миню Стайков. Акцията се извършва съвместно с ГДБОП и със съдействието на Антикорупционната комисия. С още информация - вижте прякото включване на Тихомир Игнатов

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
12:00, 16.07.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Акцията в Държавен фонд "Земеделие" започна рано тази сутрин и все още продължава. В сградата се претърсват кабинети и офиси на служители. Също така се правят и претърсвания на територията на цяла София. Изземат се документи, свързани с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

От сградата бяха изведени с белезници и отведени за разпит двама души - мъж и жена.

От началото на май алкохолният бос Миню Стайков се сдоби с много обвинения. Освен за контрабандни цигари и данъчни измами, той е разследван и за злоупотреби с Еврофондове. Според прокуратурата в схемата са замесени общо 8 души, свързани с "Винпром Карнобат".

От държавното обвинение твърдят, че дружества, свързани със Стайков са получавали направомерно пари по европейски програми. Парите са били отпуснати за развитието на селските райони и засаждане на нова лозя.

Вероятно разследването във Фонд "Земеделие" трябва да установи дали е имало чадър от страна на държавни служители върху тази корупционна схема.

Все още не е ясно колко лица са задържани и дали ще има повдигнати обвинения. На място се очаква главният прокурор Иван Гешев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хакерският пробив в НАП е станал през една от електронните услуги
Хакерският пробив в НАП е станал през една от електронните услуги
Горанов: Около 3% от базата данни на НАП е засегната от хакерската атака
Горанов: Около 3% от базата данни на НАП е засегната от хакерската атака