НОВИНИ

Спецпрокуратурата: Не е имало теч на информация при ареста на Димитър Желязков

Общинският съветник от Несебър Пейко Янков е бил част от престъпната група на Димитър Желязков-Митьо Очите, съобщи Специализираната прокуратура. Той е обявен за общодържавно издирване. От спецпрокуратурата са категорични, че е нямало теч на информация за предстоящия арест към Димитър Желязков. Митьо Очите е напуснал страната в понеделник и разследващите знаят къде се намира. Интерпол го обяви за издирване с червена бюлетина.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
18:08, 03.08.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Димитър Желязков не е бил обвиняем до вчера и по тази причина не е имал забрана за напускане на страната. Преминал е границата съвсем законно, знае се от къде е излязъл и за къде е заминал. Разследващите са категорични, че предварителен теч на информация не е имало.

Даниела Начева, и.д. ръководител на Специализираната прокуратура: Ако беше изтекла информация за тази операция, ние вчера нямаше да заловим всички важни хора, които протичат по нея и за които имаме събрани доказателства.
;

Не е намерен и още един от сочените за съратници на Митьо - Очите, общинският съветник Пейко Янков, син на разстреляния бивш председател на общинския съвет в Несебър Димитър Янков. Янков - младши е собственик на едно от най-големите хотелски дружества в Слънчев бряг. Има доказателства, че е участвал в действията по рекет и изнудване.

Даниела Начева, и.д. ръководител на Специализираната прокуратура: Разбираем е в такава ситуация страха на хората, които са били жертви на това изнудване. Установяването им, техният разпит и съответно съдържанието на техните показания. За това е извършена такава сериозна подготовка предварително. Трудно са се установявали и разпитвали свидетели.
;

За момента разследващите разполагат с показанията на 6-ма пострадали, като на част от тях е предоставена специална закрила. В момента се установяват и други жертви на действията на групата. Митьо Очите и хората му са били наложили пълен контрол над вендинг машините, таксиметровия превоз и траурните услуги. За всяка от тези дейности са събирали месечна такса спокойствие. Премиерът Борисов беше категоричен, че Митьо Очите ще бъде открит.

Бойко Борисов, министър-председател: Ще го хванат. Знам, че това ви е много интересно, но има си МВР, главен секретар, те могат да обяснят всичко.

Прокуратурата ще поиска задържаните вчера да останат постоянно зад решетките.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Част от къщите паметници на културата в София са в предаварийно състояние
Част от къщите паметници на културата в София са в предаварийно състояние
16 млрд. куб. м газ годишно ще преминават през новия газопровод България -Турция
16 млрд. куб. м газ годишно ще преминават през новия газопровод България -Турция