НОВИНИ

И тази година БНТ продължава кампанията "Спри, детето запази!"

И през 2017 година БНТ продължава инициативите по кампанията си "Спри, детето запази!", стартирала през 2012 г. с призива да се спре войната по пътищата и да се опазят животът и здравето на децата в България. Кампанията се реализира с подкрепата на различни институции в цялата страна.

bnt avatar logo
от БНТ
10:27, 27.07.2017
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

С помощта на "Спри, детето запази!" бяха повдигнати десетки пешеходни пътеки в София, над 120 - осветени, монтирани са над 80 предупредителни знака с логото на кампанията в градовете София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря.

Предстои да бъдат поставени и предупредителни знаци в още населени места.

Шеста поредна година БНТ обучава децата на пътна безопасност.

С гостите в студиото на "Денят започва" по темата разговаряхме с инспектор Мария Ботева от "Пътна полиция", Цветелина Николова, изпълнителен директор на "Ученически отдих и спорт", и Симеон Симов, секретар на Съвета по безопасност на движението на децата в Столичната община.


Агресията в човешкото съзнание и дори и на подсъзнателно ниво води до неправилни реакции на пътя, очерта инсп. Ботева, като допълни, че в резултат на тази агресия много деца са пострадали на пътя. "Удовлетворени сме, че с Ваша помощ достигаме до повече хора с призивите си да пазим децата на пътя."

Симеон Симов подчерта, че основна цел на Съвета по безопасност на движението е да показва на децата какво е важно да знаят на пътя, да знаят какви са опасностите, които ги дебнат там. Тази година - за 17 пореден път, ще бъде организирана традиционната лагерна викторина, която съчетава полезното с приятното и ще провокираме децата под формата на забавни, интересни занимания да си припомнят по-важните правила за поведение на пътя. Той каза още, че тази година акцентът в лагерното обучение ще бъде поставен върху това, че никой няма право да управлява автомобил, без свидетелство за правоуправление, след като е употребил алкохол или упойващи средства. По-големите участници трябва да запомнят много добре тези правила, за да може в бъдеще да бъдат избегнати трагични случаи като този в Триград.

Цветелина Николова разказа, че тази година в рамките на кампанията "Спри, детето запази!" през месец август в лагера в Равда освен децата от Националния дворец на децата, участие ще вземат и тези от Западните покрайнини, от Диабетното сдружение от Пещера, Казанлък, Стара Загора, деца от цяла България на различна възраст - от 10 до 17 години.

Вижте повече подробности във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варна е домакин на държавното първенство по синхронно плуване
Варна е домакин на държавното първенство по синхронно плуване
Парламентът не одобри кандидатите за зам.-председатели на КФН
Парламентът не одобри кандидатите за зам.-председатели на КФН