НОВИНИ

Съпругът на студентка е задържан за убийството на професора от Пловдив

Убиство в Пловдив, има задържан и обвинен. 70-годишен мъж беше намерен тежко пребит, а по-късно почина. Той е пенсиониран учен. Арестуваният е съпруг на студентка, а предполагаемият мотив - любовни отношения между жертвата и студентката.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
20:10, 03.07.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По данни на разследващите, 32-годишната студентка и 70-годишният Стефан Нейков са имали среща снощи извън Пловдив. На мястото се появил и съпругът на жената, който започнал да удря пенсионирания учен.

Побоят е станал близо до пловдивското село Оризари. Съпругът на студентката е нанесъл ударите с дървена бухалка.

Двамата откарали възрастния мъж до колата му, паркирана на булевард „Христо Ботев" в Пловдив, след което избягали.

Галин Гавраилов, заместник-окръжен прокурор на Пловдив: В резултат на нанесения му побой са му причинени множество увреждания. Предполагаме, че смъртта е настъпила в резултат на побоя.
;

Доц. Нейков е работел в Селскостопанския институт в Садово. Според разследващите от няколко години той е имал любовни отношения със студентката и с познанствата си в академичните среди ѝ е оказвал помощ да вземе изпитите.

Галин Гавраилов, заместник-окръжен прокурор на Пловдив: Мотивите са свързани с битността на дамата от гледна точка на нейното академично развитие. Има предвид опцията тя да завърши образованието си или не, тъй като тя е студент от 2005 година. Прекъсвала е. Наскоро отново е записала в опит да завърши висшето си образование.

Съпругът на студентката е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за умишлено причиняване на убийство. Грози го затвор от 10 до 20 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов представи резултатите от Българското европредседателство в Страсбург
Борисов представи резултатите от Българското европредседателство в Страсбург
Грешка в резултатите от първото класиране за гимназиите (ОБЗОР)
Грешка в резултатите от първото класиране за гимназиите (ОБЗОР)