Съпругът на студентка е задържан за убийството на професора от Пловдив

Убиство в Пловдив, има задържан и обвинен. 70-годишен мъж беше намерен тежко пребит, а по-късно почина. Той е пенсиониран учен. Арестуваният е съпруг на студентка, а предполагаемият мотив - любовни отношения между жертвата и студентката.

от Антоанета Чакандракова
20:10, 03.07.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

По данни на разследващите, 32-годишната студентка и 70-годишният Стефан Нейков са имали среща снощи извън Пловдив. На мястото се появил и съпругът на жената, който започнал да удря пенсионирания учен.

Побоят е станал близо до пловдивското село Оризари. Съпругът на студентката е нанесъл ударите с дървена бухалка.

Двамата откарали възрастния мъж до колата му, паркирана на булевард „Христо Ботев" в Пловдив, след което избягали.

Галин Гавраилов, заместник-окръжен прокурор на Пловдив: В резултат на нанесения му побой са му причинени множество увреждания. Предполагаме, че смъртта е настъпила в резултат на побоя.
;

Доц. Нейков е работел в Селскостопанския институт в Садово. Според разследващите от няколко години той е имал любовни отношения със студентката и с познанствата си в академичните среди ѝ е оказвал помощ да вземе изпитите.

Галин Гавраилов, заместник-окръжен прокурор на Пловдив: Мотивите са свързани с битността на дамата от гледна точка на нейното академично развитие. Има предвид опцията тя да завърши образованието си или не, тъй като тя е студент от 2005 година. Прекъсвала е. Наскоро отново е записала в опит да завърши висшето си образование.

Съпругът на студентката е задържан за 72 часа. Повдигнато му е обвинение за умишлено причиняване на убийство. Грози го затвор от 10 до 20 години.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борисов представи резултатите от Българското европредседателство в Страсбург
Борисов представи резултатите от Българското европредседателство в Страсбург
Грешка в резултатите от първото класиране за гимназиите (ОБЗОР)
Грешка в резултатите от първото класиране за гимназиите (ОБЗОР)