НОВИНИ

​Сръбският цигулар Неманя Радулович ще гостува в България на 23 юни

Музикантът ще излезе на сцената на Зала 1 на НДК за първия си концерт у нас, заедно с оркестъра "Double Sens" . Неманя Радулович е възпитаник на Парижката консерватория и част от музикантите, с които работи "Дойче грамофон". Той е сред обичаните музиканти и по света, а в родната му страна. С Неманя Радулович в Белград се срещнаха Айше Сали и Миглена Гайдарова.

Айше Сали
от Айше Сали
21:15, 23.04.2019
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Ако трябва да опишем Неманя Радулвич с думи, те ще бъдат свобода и щастие. За цигуларя срещата с различни хора и култури е начин на живот, а големият успех вижда в работата с желание и страст. Вместо за трудностите предпочита да мисли за силата и куража. Музикантът от Ниш живее в Париж, но музиката често го води в Белград.

Неманя Радулович, цигулар: Това е галерията на Сръбската академия на науките. Мястото е много скъпо за мен, защото го свързвам с първото ми прослушване в Белград, когато от Ниш се преместихме да живеем тук.

Срещите с публиката в зала "Коларац" и с приятелите-музиканти го връщат към корените.

Неманя Радулович, цигулар: Още по-хубаво е да свиря с хората, с които съм учил и пред публиката, която ме познава от 7 -годишен. Тук мога да бъда себе си, защото с тях споделям времето не само на сцената, но и след концертите. В същото време да изляза пред тези хора е голяма отговорност. Не мога да ги разочаровам!

Вече 11 години е заедно с оркестъра "Double Sens".

Неманя Радулович, цигулар: Идеята ми беше да събера музиканти, които се чувстват равни. Да събера моите приятели от бивша Югославия и Франция. Голяма част от музикантите също имат близки в чужбина. Затова при нас всичко има две страни. От там дойде и името.

С "Четирите годишни времена" на Вивалди и изпълнения на сръбски фолклор "Double Sens" -духът ще бъде част и от концертната програма в България.

Неманя Радулович: Очакваме ви на нашия концерт на 23 юни! Надявам се, че ще дойдете!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Върховният избирателен съвет отхвърли искането за касиране на вота в Истанбул
Върховният избирателен съвет отхвърли искането за касиране на вота в Истанбул
75% от младежите в Европа не могат да отличат фалшива от истинска новина
75% от младежите в Европа не могат да отличат фалшива от истинска новина