НОВИНИ

Съставят акт на фирмата-изпълнител заради "бетонираните" дървета по "Графа"

Снимки в социалните мрежи на дърво, което е било "циментирано" бяха разпространени от наблюдателни граждани. Първоначалният вариант, когато беше залято дървото с бетона - това е грешка, защото не е изпълнен технологичният проект с поставяне на кофраж, който да ограничава бетона, беше поставено само полиетиленово фолио, но то е недостатъчно обясни Димитър Данчев, директор на "Зелени системи" към СО.Повече по темата в живото включване на Тереза Ставрева.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
07:43, 19.09.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Димитър Данчев, директор на "Зелени системи" към СО: Поради тази причина фирмата ще бъде санкционирана. Към момента представители на "Зелени системи" са съставили констативен протокол, благодарение на който е направено това укрепване и обезопасяване на дървото и е разширен отворът около самата коренова система.

На базата на този протокол ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушение, стойността на който е между 1000 и 50 000 лева, обясни още Данчев.


;

Той предположи, че най-вероятно ще има щети за дървото, поради тази причина е съставен актът със съответната санкция.

арх. Радомира Методиева, част от проектантската фирма: Озеленяването е важна част от цялостната визия на улицата - освен подмяната на настилките и освен запазване на съществуващата растителност във вида, в който може да бъде добре изглеждаща и поддържана, и нова растителност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марешки: Патриотичните сили в Европа са във възход
Марешки: Патриотичните сили в Европа са във възход
Избират нов шеф на Апелативната специализирана прокуратура
Избират нов шеф на Апелативната специализирана прокуратура