НОВИНИ

За първи път български филм в конкурсната програма на "Синелибри"

За първи път български филм е в конкурсната програма на кино-литературния фестивал "Синелибри". Лентата на БНТ и "ВИП Медиа Филм", която е 8 минути и 19 секунди е по разкази на Георги Господинов. Тя ще се бори за наградата на журито заедно с още 8 филма. Фестивалът тази година ще обърне специално внимание на любовта във всичките й форми и е под мотото "Любов между редовете".

Цанка Николова
от Цанка Николова
23:16, 18.09.2018
Чете се за: 00:31 мин.
Още

14 дни, 46 филма и над 300 прожекции. Тазгодишното издание на кино-литературния фестивал "Синелибри" предлага на зрителите разнообразна селекция. 11 от филмите са с български заглавия.

Жаклин Вагенщайн, директор и създател на кино-литературен фестивал "Синелибри": Всеки, който се интересува и от кино, и от книги, това е наистина един голям празник на взаимодействието между тези две изкуства.

Международният фестивал "Синелибри" обединява вкусовете на книголюбителите и на киноманите, а 9 от филмите на фестивала ще се включат и в надпревара за гласовете на журито.

Мартичка Божилова, продуцент и председател на Международното жури на фестивала: Ние ще гледаме като жури всъщност коя е най-добрата литературна адаптация, но със средствата на киното, което е в картинки.

Организаторите уверяват, че подборът е смислен, качествен и ще донесе удоволствие за всички сетива. Откриването на четвъртото издание ще бъде с филма "На плажа Чезъл", а авторът на едноименния роман и съсценарист на филма Иън Макюън ще бъде специален гост на събитието тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима души загинаха, а над 20 са ранени при тежка автобусна  катастрофа в Русия
Петима души загинаха, а над 20 са ранени при тежка автобусна катастрофа в Русия
България загуби от Полша в последния мач от първа фаза на Световното първенство
България загуби от Полша в последния мач от първа фаза на Световното първенство