НОВИНИ

Състезание с драконови лодки в Пловдив по случай Деня на спорта

С нетрадиционно състезание между журналисти и представители на общинската администрация в Пловдив отбелязаха международния ден на спорта. Това беше и първото пускане на вода на новите атракционни драконови лодки, с които любителите на водните спортове ще могат да пробват предизвикателството, наречено гребане.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Мариела Хубинова
20:00, 17.05.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Състезанието започна с кратък инструктаж от двукратния олимпийски шампион по кану-каяк Николай Бухалов. В отбора на пловдивската администрация до кмета Иван Тотев седна и спортният министър Красен Кралев. А в отбора на медиите се включиха колеги от вестник Марица, Дарик радио, БТА и БНТ2-Пловдив. Липсата на професионален опит и перфектен синхрон журналистите компенсираха с много настроение, ентусиазъм и хъс за победа. Надпреварата събра и много публика, която бурно аплодира медийния тим, в чийто състав бе и двойният сребърния медалист от Олимпиадата в Сидни – Петър Мерков.

Дистанцията от 200 метра първи измина тима на общинската администрация, в който преобладаваха бившите професионални спортисти.

"Как се справиха журналистите?"

Петър Мерков
"Честно казано просто перфектно, въз основа на това че имахме само 2-3 минути и да усетим самата атмосфера."

Новите драконови лодки са най-новата атракция на Гребния канал в Пловдив. А първите заявки от фирми и любители те да бъдат ползвани вече са факт. Тарифите за отдаване под наем на двете съоръжения ще бъдат определени от общинския съвет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полша предлага помощ за българското председателство на ЕС
Полша предлага помощ за българското председателство на ЕС
Лозан Панов ще се срещне с премиера Бойко Борисов в МС в петък
Лозан Панов ще се срещне с премиера Бойко Борисов в МС в петък