НОВИНИ

Столичани залесяват нова гора до квартал Суходол

Над 200 столичани се включиха доброволно в залесяването на обширен общински терен - част от землището на квартал Суходол. Амбицията на общината е там да израсне нова гора, която да стане най-новото парково пространство на София.

Тодор Литовски
от Тодор Литовски
20:38, 31.03.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

От днес до края на юни, всяка събота и неделя хората, които искат да дадат своя принос за по чистия възух над София, могат да се включат в залесителната кампания. Общинският терен се намира между бившето софийско депо за отпадъци, което е процес на рекултивиране, и къщите на кв. Суходол.

Йорданка Фандъкова, кмет на София:Тук хората ще получат посадъчен материал и инструменти и се надявам по този начин всеки да бъде съпричастен към каузата за по-чест въздух над София.

До Новата гора на София, общината е организирала транспорт с автобус, който е през половин час от метрастанция Вардар.

Веселина: От фейсбук разбрах и това е причината да дойда. В крайна сметка чувствам се по-добре, и си мисля, че всеки трябва да направи по нещо малко за да се променят нещата. Ако всеки даде по мъничко, може и да стане по-хубаво..
Теодора: Искаме една по-хубава столица, по-зелена, за да дишаме чист въздух.

От общината предвиждат 125 хиляди фиданки да бъдат засадени тази година в новата гора на София. След завършването на рекултивацията на бившето сметище, в съседство, гора ще бъде засадена и върху него. На интернет сайта на кампанията новата гора на София всеки желаещ може да намери информация как може да участва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С ретропохода „Морски бриз“ откриха новия автомобилен сезон във Варна
С ретропохода „Морски бриз“ откриха новия автомобилен сезон във Варна
Утре може да се направи по-точна прогноза кога и къде ще падне „Тянгун-1“
Утре може да се направи по-точна прогноза кога и къде ще падне „Тянгун-1“