НОВИНИ

Студенти от Югозападния университет се включиха в кампанията “С тениска на бала”

Студенти от Югозападния университет в Благоевград подкрепиха кампанията “С тениска на бала”. В благотворителната инициатива тази година се включиха 18 младежи и девойки от випуск 2017 специалност “Социална педагогика”, които дариха средства за отпускане на стипендии за абитуриенти сираци.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
20:22, 12.05.2017
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Василена Янева завършва специалност “Социална педагогика”. Решила е да подкрепи благотворителната кауза, водена от желанието да помогне на децата в неравностойно положение.

Василена Янева:
"Ние сме социални работници и трябва да участваме в такива хубави инициативи, които се организират в България. Да подкрепяме децата, защото не се знае кой и на кого ще му потрябва такава помощ. Много се радваме че можем да помогнем."

Студенти от Югозападния университет се включват в инициативата за втора поредна година.

Гл. ас. Юлиана Ковачка:
"Надявам се да стане по-масова, по-публична и да я подкрепят повече студенти. Тя се подкрепя предимно от ученици, а е добре и на абсолвентските балове също да има такива инициативи."

От 2014 година до момента кампанията “С тениска на бала” в страната е събрала близо 205 хиляди лева, като 101 абитуриенти сираци са получили стипендии за по-нататъшно образование във висши училища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтът на НДК ще приключи за европредседателството ни
Ремонтът на НДК ще приключи за европредседателството ни
Учени от НАСА назоваха петте най-смъртоносни опасности на Марс
Учени от НАСА назоваха петте най-смъртоносни опасности на Марс