Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Свиленски: Нашият съюзник са българските граждани, останали без вода

БСП ще внесе в парламента вот на недоверие на 20 януари. До 15 януари работна група от експерти и политици работи върху мотивите, те ще бъдат дадени на другите парламентарни групи, които не подкрепят управлението, ще направим дебат с тях, след което ще бъдат внесени в парламента. Това коментира в предаването "Още от деня" Георги Свиленски от БСП.

от БНТ
18:57, 07.01.2020
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

„Мотивите за този вот ги написаха българските граждани – в Перник, Ботевград, Сливен. Ние трябва да ги обобщим и това, което хората изпитаха на гърба си под формата на мотиви за вота, да го внесем и да завършим тази мъка за българското общество – управлението на Борисов 3. Това е нашата работа“, заяви Свиленски.

"Всичко, което се случва в държавата, е политика. Работата на политиците е да бъдат близо до хората и да чуват техните проблеми. Работата на опозицията е да бъде там, където го няма управлението. Ние сме единствената опозиционна сила", каза той в отговор на въпрос, че БСП яха кризата и използва недоволството на хората.

Свиленски коментира още, че сега ще се види кои партии подкрепят управлението и кои - не. Всяка една политическа сила с гласа си ще покаже подкрепя ли Борисов 3 или не го подкрепя.

Нашият съюзник са българските граждани, останали без вода, чист въздух, каза още Георги Свиленски. Той посочи, че основният виновник за кризите – водата, въздухът, боклуците, се казва Борисов. По думите му министрите в кабинета са изпълнители и от тях не зависи нищо.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Главният прокурор разпореди специален надзор по разследванията на къщи за гости
Главният прокурор разпореди специален надзор по разследванията на къщи за гости
ДРУГИТЕ новини: Глобално интернет покритие
ДРУГИТЕ новини: Глобално интернет покритие