НОВИНИ

Свободни работни места по хотелите в Банско, Разлог и Добринище

600 свободни работни места са обявили хотелиери в Банско и Разлог, месец преди 17-ти декември, когато се очаква да бъде открит зимния туристически сезон. Масово ще се назначава персонал в хотелите и ресторантите през първите дни на декември, когато и повечето големи комплекси ще бъдат отворени, за да посрещат туристи.

bnt avatar logo
от ​Д. Грачанлиева, Ир. Николава
17:15, 29.11.2016
15742
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

В хотели в планинските курорти Разлог, Банско и Добринище продължава да се търсят рецепционисти, сервитьори и бармани. В луксозните комплекси пък се държи на качествената и екологична храна и затова имат нужда от майстори-готвачи.

Янка Рахова - собственик на хотел в Банско: В момента почват да идват хора, които имат нужда от работа от морето и пак не стигат и вече виждам, че се явяват фирми, които предлагат кадри, най-често от Украйна и тия прибалтийските републики.

В голяма част от хотелите се търсят кухненски персонал и камериерки. Задължително условие, за позициите мениджър и управител на хотели или рецепционист е владеенето на чужди езици.

Станислава Поповска - директор на Регионална служба по заетостта - Благоевград: Владеене на два чужди езика - примерно английски с немски, английски с гръцки. Иначе по отношение на позициите, като камериерка или някакви такива, като помощен персонал, част от хотелиерите дори са готови сами да си ги обучат нали хората, които назначават.

Заплатите, които са обявили собствениците на хотели са от 500 - за камериерка и помощен персонал в кухня до 1200 лева за управител или мениджър на хотел. Договорите за една част от работниците са до края на зимния сезон. Други пък още от сега ще са сигурни, че ще имат работа и през лятото, защото работодателите им имат хотели и по морските ни курорти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият сняг в Пловдивско не създаде сериозни проблеми
Първият сняг в Пловдивско не създаде сериозни проблеми
Частните училища не искат държавната субсидия при сегашните условия
Частните училища не искат държавната субсидия при сегашните условия