НОВИНИ

Тежко е състоянието на 17-годишното момче, което падна от скали в Тетевен

Близо 5 часа е продължила акцията по спасяването на 17-годишното момче, което падна от скали в Тетевен. Това каза Румен Талов от Планинската спасителна служба към БЧК във връзка с проведената акция за спасяването на момче, паднало от скала в района на Тетевен.

bnt avatar logo
от агенция "Фокус"
12:14, 06.06.2016
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
тежко състоянието годишното момче падна скали тетевен

Сигналът за инцидента е подаден около 15.15 часа на 5 юни от Пожарната в град Тетевен. По първоначална информация дете е паднало от 5 метра височина. „В последствие се оказва, че не е дете, а 120-килограмов човек”, уточни Талов. Момчето се казва Петър Михайлов на 17 години от Тетевен.

Пострадалият е бил с група от още 4 души в района на заслон „Опасния зъб”. Завалял е дъжд и групата е тръгнала да се прибира, при което Петър се подхлъзва и пада. Трима души от неговата група слизат в града, за да потърсят помощ”, разясни планинският спасител. В рамките на 10-15 минути екип на ПСС тръгва към мястото на инцидента с пълна екипировка. Момчето е намерено в изключително тежко състояние с черепно-мозъчна травма, открита фрактура на лява подбедрица, завърнат скалп на част от главата, счупена ръка и множество контузно-разкъсни рани.

Румен Талов уточни, че когато е открито момчето е било в съзнание, а в последствие изпада в шоково състояние и губи съзнание. Акцията е приключила около 20.30 минути след което пострадалият е транспортиран в болницата в Ловеч, като и към момента състоянието му е много тежко. Планинският спасител добави, че според него момчето е паднало от височина не по малко от 20 метра от почти отвесен наклон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спецакция срещу наркотрафика в Банско и Разлог
Спецакция срещу наркотрафика в Банско и Разлог
Преговори за нови корабчета във Варна
Преговори за нови корабчета във Варна