НОВИНИ

Токов удар предизвика запрашаване на въздуха от "Девня Цимент"

"Циментов май направи бууум" – този сигнал, придружен със снимка, изпрати читател на фейсбук страницата „Девня – древна и съвременна“. Очевидецът, живеещ в горната част на Девня, свидетелства, че около 14 часа е чул глух тътен, който го е провокирал да се доближи до прозореца на дома си, за да види това, което веднага е заснел – гъста перелина бял дим буквално е забулила завода "Девня Цимент", намиращ се в землището на квартал "Река Девня".

токов удар предизвика запрашаване въздуха девня цимент
bnt avatar logo
от БНТ
15:37, 07.06.2017
Чете се за: 00:19 мин.
У нас

От предприятието съобщиха, че причината за възникналата ситуация е токов удар. Вследствие на неравномерно подаване на ток от страна на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), захранването в “Девня Цимент“ е спряло за секунда, което е довело до блокиране работата на праховия филтър и запрашаване на района.

РИОСВ-Варна е уведомена за случая. От "Девня Цимент" съобщиха, че отделените в приземния атмосферен слой замърсители са от изходен продукт, но засега не са уточнили от каква суровина е той - дали от RDF отпадъци, или от производство на цимент. От предприятието обещаха да изпратят официално писмо до Община Девня във връзка със създалата се ситуация.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов разговаря с Ангела Меркел близо два часа
Бойко Борисов разговаря с Ангела Меркел близо два часа
Нова социална услуга за хората с увреждания
Нова социална услуга за хората с увреждания