НОВИНИ

Транспортират режисьора Павел Васев с правителствения Фалкон

Екип на "Пирогов" отлетя за Москва с правителствен самолет, за да доведе у нас българския режисьор Павел Васев. Преди четири месеца беше приет в руска болница, след като прекара трети инсулт. Днес специално оборудвания правителствен самолет и екип от двама лекари и медицинска сестра помогнаха за успешното му транспортиране в у нас. Той беше заместник-министър на културата и директор на едни от най-големите театри у нас.

bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 07.05.2019
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Една мисия, която обедини политиката и театъра. Преди няколко месеца, след като разбира, че Павел Васев е в тежко състояние, Вежди Рашидов организира акция за връщането му у нас, в която се включват Министерството на здравеопазването, депутати на ГЕРБ и премиерът. Руските лекари не разрешавали връщането му в България, докато не се уверили, че самолетът ще бъде оборудван със специална медицинска техника и екип.

проф. Асен Балтов, директор на УМБАЛСМ "Пирогов": Това е една операция, която подготвяме вече от 10 дена. Става дума за пациент преживял няколко инсулта, в много тежко състояние, който се нуждае от апаратна вентилация

Специалната медицинска техника била осигурена без проблем, защото и политици, и актьори казват, че става дума за специален човек.

Вежди Рашидов, народен представител на ПГ на ГЕРБ: Eдин човек, който цял живот е работил за българската държава.

И като режисьор, и като директор на едни от най-големите театри.

Калин Сърменов, директор на Сатиричен театър "Алеко Константинов": Даде всичко от себе си и създаде, написа нови страници.

И когато е извън България, отново работи за нея - като ръководител на културния информационен център в Русия.

Вежди Рашидов, народен представител на ПГ на ГЕРБ: Това, което държавата понякога може да даде, е много малко от това, което той е дал на държавата.

Помогнали и пари, спечелени от представления в Сатиричния театър.

Българските лекари вече поеха грижата за Павел Васев. Той ще остане в "Пирогов" за интензивно лечение. А тази мисия е едно малко доказателство, че доброто не остава незабелязано, дори когато е зад кулисите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейската сметна палата проверява изграждането на пътища с евросредства
Европейската сметна палата проверява изграждането на пътища с евросредства
Бъдещите пенсионери вече могат да избират методиката за изчисляване на пенсиите
Бъдещите пенсионери вече могат да избират методиката за изчисляване на пенсиите