НОВИНИ

Трима журналисти от БНТ с номинация за годишните награди на СБЖ

Трима журналисти от БНТ получиха номинация за годишните награди на СБЖ. Това са Айше Сали, Елица Кънчева и Йордан Димитров.

трима журналисти бнт номинация годишните награди сбж
bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 07.11.2018
Чете се за: 01:11 мин.
У нас

Айше Сали и Елица Кънчева са предложени за наградата за млад журналист тази година. Айше Сали е автор на документалния филм "Цигулката е моят глас", в който разказва за пътя към престижните музикални сцени на един от най-обичаните български цигулари - Веско Пантелеев Ешкенази, и на филма "Ричард Клайдерман: Да свириш Аделин". Зрителите я познават от репортажите й от областта на културата в информационните емисии "По света и у нас". Салман Рушди, Емир Кустурица, Рупърт Еверет, Пати Остин, Ал Бано, музикантите от "Джипси кингс", Миша Майски, Имани са част от творците, които Айше Сали е интервюирала за БНТ.

Елица Кънчева е един от младите журналисти в БНТ, които след престижно образование във Франция, избира да се върне в България. Зрителите на БНТ я познават като репортер в „Култура.БГ“ и един от авторите на проекта „10 000 крачки“. Обича София, споделя, че мечтае да види опашки от семейства с деца пред галериите и музеите, каквито е виждала в Париж, докато изучава аудиовизуални индустрии. Винаги застава с респект пред събеседниците си и не спира да се възхищава от хората, които придават нов смисъл на своята професия. През април тази година Елица Кънчева бе отличена с наградата за журналистика „Васа Ганчева“ – признание за професионалната й активност, което дълбоко цени.

Сред номинираните за наградата за тв журналистика на СБЖ е и авторът на поредицата „България от край до край“ – Йордан Димитров. Той е журналист в дирекция "Информация" на БНТ, автор е на множество новинарски репортажи, но две от професионалните си задачи откроява като лично преживяване - отразяването на заложническата криза в Сливен и наводнението в село Бисер. Йордан Димитров е сценарист на редица документални филми, сред които "Седем педи над земята ", "Червено като червило и кръв" и "Светът трябва да научи". Той е един от инициаторите на кампанията "Васил Левски - 140 години жива идея за Свобода". През септември започна седмия сезон на поредицата „България от край до край“. Телевизионният формат показва живота на българите в отдалечените райони и обезлюдените села. Над проектът работят операторът Миглена Гайдарова, монтажистът Росица Господинова и продуцента Мариела Драголова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таксиметрови шофьори от Варна на протест за по-високи тарифи
Таксиметрови шофьори от Варна на протест за по-високи тарифи
Срив в системата за информация затрудни работата на Летище София
Срив в системата за информация затрудни работата на Летище София